MENIU

Dumitru Dragomir: "Comisiile LPF sunt beton din punct de vedere legal"

Foto: NewsIn

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, că organismele jurisdicţionale din cadrul forului pe care îl conduce funcţionează în legalitate, chiar dacă au existat persoane care au contestat legitimitatea lor.

"Am venit cu legea numărul 69 din 2000 în care se spune că ligile profesioniste trebuie să aibă comisiile, iar în convenţia anuală dintre FRF şi LPF se precizează clar că toate cazurile sunt judecate exclusiv de noi. Noi nu încălcăm legea, suntem beton, ne acoperim de hârtii. Din toate punctele de vedere, LPF e cea care deţine comisiile şi totul e în regulă", a spus Dragomir.

Acesta a fost completat de secretarul general al LPF, Valentin Alexandru şi de juristul FRF, Justin Ştefan, care au precizat că tranferarea comisiilor de la FRF la LPF nu trebuia adoptată de o instanţă civilă, iar decizia CEx al FRF din data de 11 mai de trecere a organismelor jurisdicţionale la ligă este complet acoperită de regulament.

Reacţia lui Dumitru Dragomir vine după ce patronul echipei Pandurii Tg. Jiu, Marin Condescu, dar şi liderul AFAN, Dumitru Costin, au declarat în repetate rânduri că aceste comisii din cadrul LPF nu funcţionează legal, pentru că trecerea lor la ligă nu a fost adoptată de o instanţă civilă. Condescu a spus despre comisii că sunt "organisme mafiote", declaraţii care i-au atras o amendă de 300.000 de lei şi o suspendare de un an.

"Am avut o impresia bună despre Condescu şi Dumitru Costin, crezând că sindicaliştii vor putea fi un partener de dialog. Domnul Condescu este în eroare, aşa, ca să nu spun altceva. Eu chiar m-am opus vehement ca sindicatul să intre în FRF, pentru că nu există nicăieri în lume sindicate care să dirijeze fotbalul. I-am simpatizat pentru că nu am crezut că în spatele unei perdele frumoase se află oameni care ne vor răul. Ne-au spus că au pus un preşedinte la o comisie parlamentară şi ne vor curăţa pe mine şi pe Mircea Sandu, dar la noi nu are efect pentru că ne înconjurăm doar de jurişti profesionişti", a afirmat şeful LPF, dând asigurări că va lua măsuri împotriva comisiilor, dacă acestea vor lua decizii greşite.

Oficialul a ţinut apoi să precizeze să toţi banii pe care Liga Profesionistă de Fotbal îi va încasa din amenzile pe care le dau comisiile vor fi împărţiţi la finalul campionatului, în mod egal, către toate cluburile din Liga I: "Noi nu ne pricopsim cu banii ăştia, aşa că o să îi dăm la cluburi. Formaţiile care nu vor fi sancţionate vor avea cel mai mult de câştigat, pentru că oricum o să ia bani".
Mai multe articole despre:
LPF Dumitru Dragomir comisii