MENIU

Dumitru Costin: Avem soluţii pentru salvarea firmelor româneşti, trebuie doar să vrem

Dumitru Costin: Firmele private nu trebuie salvate prin contracte cu statul
foto: NewsIN

Dumitru Costin, preşedintele BNS, a declarat că afirmaţiile ministrului Marian Sârbu conform cărora numărul şomerilor va depăşi estimările confirmă spusele sale din noiembrie anul trecut. Costin a dat, de asemenea, asigurări că există soluţii pentru salvarea firmelor româneşti.

"M-am săturat să aştept soluţii magice de la Guvern. Eu am început să merg prin ţară şi încerc să conving angajatorii şi muncitorii că există soluţii pentru dezvoltarea firmelor şi reconversie profesională", a spus Dumitru Costin.

Acesta a dat asigurări că există soluţii şi resurse pentru salvarea firmelor, dar nu prin contracte cu statul, ci reorganizare, restructurare. 

"Cu FMI, Executivul negociază fondul de salarii, nu salariul propriu-zis. Fondul de salarii este indicatorul macroeconomic urmărit. Acest indice poate fi corectat cu indicele preţurilor de consum, deci protejat la inflaţie, iar în interiorul cheltuielii salariale se pot face creşteri diferenţiate. Şi tot în  fondul de salariu anumite poziţii salarizate cu mult faţă de actuala situaţie a economiei, pot îngheţa", a mai spus preşedintele BNS. 

Mai multe articole despre:
sindicate BNS firme şomeri Dumitru Costin Marian Sârbu