MENIU

Dumitru Chiriţă: Am propus comisiei de anchetă să ceară sancţionarea lui Anastase pentru încercarea de intimidare a membrilor comisiei

Foto: NewsIn

Deputatul PSD Dumitru Chiriţă, membru al Comisiei de anchetă Udrea, a propus Comisiei de anchetă să ceară sancţionarea Robertei Anastase pentru că a încercat să intimideze membrii Comisiei de anchetă. De asemenea, Chiriţă a afirmat că atitudinea, comportamentul şi "instigările la nerespectarea legii ale doamnei Elena Udrea" sunt, în opinia lui, "mai grave decât mineriadele organizate de către Miron Cozma".

Dumitru Chiriţă consideră că "instigările" lui Udrea "au drept scop subminarea statului de drept".
"Mi-aduc aminte că am văzut  scene de acest tip şi la procesul soţilor Ceauşescu, când coana Leana îi spunea lui Nea Nicu să nu răspundă decât în faţa Marii Adunări Naţionale", a mai spus deputatul PSD, exprimându-şi totodată nemulţumirea că reprezentaţii Ministerului Turismului "nu au dat curs citării" Comisiei de anchetă pentru ziua de marţi. "Doamna Udrea se comportă cu salariaţii Ministerului Turismului ca şi când ar fi prorii sclavi, în propria feudă", a mai acuzat Chiriţă.

Chiriţă a propus Comisiei de anchetă să ceară sancţionarea Robertei Anastase pentru că a încercat să intimideze membrii Comisiei de anchetă

Deputatul PSD a propus, de asemenea, sesizarea Biroului Permanent şi a Comisiei Juridice pentru sancţionarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, cu privire la "declaraţiile şi comportamentul abuziv şi nedemn, respectiv încercarea clară de intimidare a membrilor Comisiei de anchetă". "Să fie sancţionată potrivit regulamentului Camerei Deputaţilor, respectiv sancţionarea cu neparticiparea la şedinţele Camerei până la 15 zile, poate în acest interval doamna preşedintă deputat va reuşi să înţeleagă că în relaţia cu organismele Camerei Deputaţilor trebuie să aibă un comportament regulamentar", a mai precizat Chiriţă.

Preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a solicitat luni suspendarea comisiei Udrea în urma stenogramelor apărute în presă. Anastase a acuzat că membrii comisiei "şi-au propus să fabrice un dosar penal unui ministru" şi a cerut demisia acestora.

Deputatul PSD Dumitru Chiriţă este cel care, în întregistrarea postată duminică pe mai multe site-uri a şedinţei informale a Comisiei, atrăgea atenţia că trebuie găsite "fapte de natură penală" care s-o incrimineze pe Elena Udrea.