MENIU

Duminică fără cusur! Cald şi frumos, cu valori care nu sunt excesive la amiază - VEZI PROGNOZA

Foto:http://www.geniustravel.ro/user/content/3deb64ba98f5af88-sunny-beach.jpg

Despre ziua de duminică, meteorologii spun că nu va avea nici un cusur. Cald şi frumos, cu valori care nu se anunţă excesive la amiază, deşi urcă o idee faţă de cele înregistrate sâmbătă.

O zi plăcută duminică în toată ţara, chiar dacă temperaturile mai cresc puţin faţă de sâmbătă. De la 25 de grade câte se aşteaptă la amiază în depresiunile din estul Transilvaniei şi Bucovina, mercurul va atinge 32 de grade în partea de sud a ţării. Ploile nu se arată decât spre seară şi doar în zona de munte, unde nu vor fi nici însemnate, nici insistente.

Duminică bucureştenii au în meniul meteo doar soare. Nori nici de sămânţă, de ploi nici nu poate fi vorba şi nici măcar vântul nu se simte adiind. Temperatura aerului creşte şi ea în aceste condiţii, atingând la orele amiezii 32 de grade Celsius. Presiunea atmosferică, apropiată ca valoare de cea confortabilă, are o uşoară tendinţă de scădere de la 754 mm coloană de mercur.

Ploile ocolesc munţii şi se arată abia spre seară, sporadic, în Carpaţii Meridionali. Temperatura aerului, încurajată de soare şi vântul care nu trece de moderat, indică şi ea o uşoară creştere faţă de ieri, urcând spre 23 de grade la Stâna de Vale, un grad mai puţin la Predeal şi 19 la Sinaia cotă. Dacă preferaţi locurile mai înalte şi mai puţin încinse, Ceahlău este destinaţia ideală. Pe Vârful Toaca, termometrul va indica la amiază cel mult 16 grade.

Încheiem săptămâna cu soare generos, dar moderat la mare. Temperatura aerului indică o zi caldă, dar care nu ne va expune la arsuri, căci amiaza aduce între 25 şi 28 de grade. Dacă vă doriţi puţină răcoare, marea este răspunsul ideal, căci nu trece de 23-25 de grade Celsius la ţărm.
Mai multe articole despre:
munte Soare litoral ploi mare prognoza