MENIU

Drumul de acces din Sinaia spre Cota 1400 a fost închis, în weekend, între orele 08.00 - 16.00

Foto: camerehotel.ro

Primăria oraşului Sinaia a decis ca drumul de acces către Cota 1400 să fie închis în weekendul 7-8 martie, între orele 08.00 - 16.00, în primul rând din cauza şoferilor indisciplinaţi, dar şi a ninsorilor căzute.

"Intervalul orar respectiv a fost ales din cauza aglomerării accesului către Cota 1400 între orele 08.00 - 16.00. Mai mult,  neexistând suficiente locuri de parcare în zonă, şoferii obişnuiau să-şi lase autoturismele pe ambele benzi de circulaţie, îngreunând şi chiar blocând traficul rutier", a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu.

În fiecare weekend, drumul de acces din Sinaia spre Cota 1400 este tranzitat de sute de maşini. Reprezentanţii Primăriei Sinaia spun că au luat decizia închiderii drumului şi din cauza ninsorilor abundente căzute în noaptea de joi spre vineri, care au făcut drumul impracticabil, dar şi a atenţionării meteorologice de cod galben anunţat în staţiune.

Primăria a mai decis să închidă patru pârtii din Sinaia în zilele de vineri şi sâmbătă, din cauza ninsorilor şi a riscului mare de avalanşă, turiştii fiind sfătuiţi să nu plece pe traseele montane şi să anunţe din timp salvamontiştii pentru orice problemă cu care se confruntă.

"Primăria oraşului Sinaia anunţă închiderea pârtiilor Carp, Papagal, Târle şi Drum de Vară în zilele de vineri, 6 martie şi sâmbătă, 7 martie. Această măsură a fost luată ca urmare a ninsorilor abundente şi a riscului mare de avalanşă pe aceste pârtii", se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.