MENIU

Drumeţie prin Apuseni

Foto: RTV
Vârful Piatra Mândruţului se află în apropiere de localitatea Albac

Cum altfel să descoperi Apusenii mai bine, să simţi muntele în măreţia lui, decât luându-i la pas potecile, coamele îmbrăcate în molizi şi ajungând, în final, pe vârfurile trufaşe.

Realitatea All Inclusive s-a alăturat unui grup de copii şi a pornit în drumeţie, în zona Piatra Mândruţului. Nu orice fel de excursie - la sfârşit, ajunşi sus pe munte, fiecare drumeţ s-a ales cu un frate, un copac.

Trecem întâi prin livezi, apoi luăm la pas câteva poteci şi urmează urcuşul. Paşii sprinţari ai colegilor noştri mult mai tineri de drumeţie ne depăşesc. Copiii se pierd repede în zare. Noi urcăm în urma lor, ceva mai greoi, furaţi aproape la fiecare privire de ceea ce ni se dezvăluie în faţă.

Casele răsfirate pe coamele când golaşe, când îmbrăcate în verdele copacilor, sfideză parcă natura şi vremurile. Oamenii locului, fie ei tineri sau bătrani, sunt obişnuiţi şi ei cu viaţa grea de munte, cu drumurile lungi sau iernile geroase.

Şi ajungem şi în vârf, unde trebuie ne alegem copacii. Cei mici sunt foarte încântaţi şi îşi iau în serios calitatea de frate.

Plecăm de la Piatra Mândruţului cu o diplomă şi un legământ: undeva în Munţii Apuseni, avem un frate, un copac. Iar peste ani, ceva mai bătrâni şi mai înţelepţi, ne vom întoarce să îi dăm bineţe.

Vârful Piatra Mândruţului se află în apropiere de localitatea Albac. Turiştii se pot caza la pensiunile din Albac şi Arieşeni.

O noapte de cazare costă între 70 şi 180 de lei de persoană. Proprietarii de pensiuni şi asociaţiile ecologice organizează drumeţii

 

Mai multe articole despre:
Arieşeni Apuseni All Inclusive