MENIU

Două şcoli din Vaslui, închise din cauza frigului şi a drumurilor impracticabile

Foto: picasaweb.google.com

O şcoală din localitatea vasluiană Hălăreşti a fost închisă după ce s-a defectat centrala termică, iar temperatura în clase a scăzut foarte mult, conducerea unităţii de învăţământ luând decizia de a trimite elevii acasă.

Inspectorul general adjunct de la Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui (ISJ), Dorel Juverdeanu, a declarat că unitatea şcolară a fost închisă în urmă cu două zile, iar cei aproximativ 50 de elevi au fost trimişi acasă.

"Temperaturile scăzute şi poleiul din ultimile zile au creat anumite probleme în sistemul de învăţământ. O centrală termică s-a defectat şi am fost nevoiţi să suspendăm cursurile, deoarece nu se putea învăţa în asemenea condiţii. Se lucrează la montarea unei noi centrale termice, probabil în cursul săptămânii viitoare, problema se va rezolva", a declarat, vineri, inspectorul general şcolar adjunct Dorel Juverdeanu. Acesta a precizat că elevii vor recupera orele pierdute în zilele de sâmbătă.

O altă şcoală din localitatea vasluiana Iana a fost închisă deoarece cei peste 80 de elevi şi cadrele didactice nu au putut ajunge la cursuri deoarece microbuzul şcolar nu a circulat din cauza poleiului.