MENIU

Două licee din Miercurea Ciuc vor fi închise săptămâna viitoare din cauza gripei

Foto: wordpress.com

Opt noi cazuri de gripă porcină au fost confirmate vineri în Miercurea Ciuc, la trei adulţi şi cinci elevi, două licee din municipiu urmând să fie închise începând de luni, din cauza gripei noi.

Potrivit şefului Direcţiei de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, Cornelia Miron, s-a decis suspendarea cursurilor pentru şapte zile în cazul Colegiului Naţional Octavian Goga, unde s-a infectat cu virusul A/H1N1 un elev de clasa a XI-a şi unul din clasa a XII-a şi o femeie de serviciu de la internatul şcolii.

Cornelia Miron a declarat, vineri seara, pentru NewsIn, că şi la Liceul Teoretic Marton Aron au apărut două cazuri şi anume un elev de clasa a X şi o profesoară în vârstă de 59 de ani, motiv pentru care şi acest liceu îşi va suspenda activitate didactică timp de şapte zile.

Epidemiologul a mai afirmat că un alt elev de clasa a X-a a fost infectat şi în Şcoala Profesională Specială "Sfânta Ana", în care învaţă elevi cu deficienţă mintală, şcoală care şi-a închis porţile din cauza gripei încă din 10 noiembrie.

O altă persoană infectată cu virusul A/H1N1 este un om de afaceri, o femeie între 40-45 de ani, care s-a întors recent din Ungaria.

În total, în Miercurea Ciuc au fost contaminate cu gripa nouă 16 persoane, majoritatea elevi, iar Colegiul Naţional Octavian Goga şi-a mai sistat activitatea pentru două zile, joi şi vineri, săptămâna trecută.