MENIU

Două femei, una din Buzău, cealaltă din Dâmboviţa, au acelaşi CNP în buletin

Două feme, una din Dâmboviţa, cealaltă din Buzău, au acelaşi cod numeric personal
Foto: RTV

Total diferite în viaţa de zi cu zi şi totuşi identice în acte. Este vorba despre două femei, una din Dâmboviţa, cealaltă din Buzău, care au acelaşi cod numeric personal. Greşeala a fost făcută în urmă cu zece ani, dar a fost descoperită când tinerei din Buzău i-a expirat buletinul. Tot atunci buzoianca a aflat cu stupoare că nu se poate mărita pentru că, în acte, este deja măritată.

Cristina Alexandru locuieşte în Mărăcineni, este absolventă de drept şi are un iubit cu care ar vrea să se căsătorească. Actele însă o împiedică. "În actele mele de stare civilă figuram căsătorită cu un băiat pe care nu-l cunoşteam. Eu urma să mă căsătoresc, la rândul meu, cu altcineva. Aveam nişte planuri. Şi nu puteam să dovedesc în nicIun fel şi nu înţelegeam ce mi se întâmplă, pentru că nu mi se explica nici mie exact", a spus Cristina Alexandru.

În urmă cu zece ani, când femeile şi-au făcut buletine, datele de identitate ale uneia au fost trecute pe ambele documente, pentru că pe amândouă le cheamă Cristina Alexandu. "Se putea depista eroarea, deoarece în baza de date centrală exista fotografia persoanei Alexandru Cristina cu datele adevărate. Deci exista această poză, iar a doua fotografie din 2007 trebuia obligatoriu comparată cu prima poză făcută în 1998", a explicat directorul adjunct SEIP Buzău, Adrian Tănase.

Deşi credea că o dată cu schimbarea numelui după soţ va scăpa de probleme, Cristina din Dâmboviţa a avut o surpriză. "Am primit o amendă că am parcat ilegal. Şi eu nu aveam maşină", a spus Cristina Antofie.

Problema celor două femei poate fi rezolvată doar de Instanţă. Pentru asta, însă, este nevoie de timp şi de bani.