MENIU

Două elicoptere asigură transportul pacienţilor izolaţi de zăpadă

Două elicoptere vor asigura transportul pacienţilor izolaţi de zăpadă
Două elicoptere vor asigura transportul pacienţilor izolaţi de zăpadă

Cele mai multe urgenţe, la care echipajele medicale nu pot ajunge, sunt în judeţul Buzău.

Secretarul de stat al Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat, a declarat că în acest weekend, în măsura în care vremea o permite, două elicoptere vor duce la spitale bolnavii din zonele izolate.

\"După ultimul raport primit avem cazuri izolate în Buzău, Ialomiţa şi Galaţi. Din fericire, astăzi Inspectoratul General de Aviaţie ne-a informat că vom putea acţiona cu elicopterele. Numărul cazurilor nu este mare, în toatal se situează în jurul valorii de 12 cazuri\", a precizat Raed Arafat.

Elicopterul Ministerului de Interne a intervenit şi el pentru a ajuta oamenii din localităţile izolate de zăpadă. Echipajele M.A.I şi SMURD au evacuat urgenţe medicale aflate în zonele izolate. Trei femei şi doi bărbaţi din judeţul Buzău au fost transportaţi cu elicopterul pe stadionul din Râmnicu Sărat, de unde au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la spital.

\"Persoanele au fost aduse pe stadionul municipiului Râmnicu-Sărat de unde au fost preluate de o ambulanţă SMURD şi două ambulanţe ale serviciului de ambulanţă judeţean. O femeie în vârstă de 83 de ani cu insuficienţă cardiacă, o fată de 17 ani însărcinată în luna a şasea şi un bărbat cu fractură de coaste\", a precizat Dan Manciulea, ISU Buzău.

Tot în această săptămână, acelaşi elicopter a mai fost solicitat să aducă la spital o femeie însărcinată şi patru persoane care aveau nevoie urgent de dializă.

\"S-a lucrat preventiv, am adus bolnavii de dializă din timp, înainte să apară situaţia, iar urgenţele care apar după ce se blochează drumurile nu le putem controla, nu putem evacua pe toată lumea în ideea că apoi va apărea la cineva o urgenţă\", a mai spus secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii.