MENIU

Dosarul permiselor din Argeş are un nou termen, pe 1 iulie

Foto: transilvaniaexpres.ro

Curtea de Apel Târgu-Mureş a dat, miercuri, un nou termen de judecată în dosarul permiselor din Argeş, pentru 1 iulie, deoarece ÎCCJ nu a reuşit să judece excepţia de neconstituţionalitate ridicată, săptămâna trecută, de unul dintre avocaţi.

Dosarul aflat pe rolul Curţii de Apel Târgu-Mureş a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce instanţa a refuzat, săptămâna trecută, să trimită o excepţie de neconstituţionalitate spre soluţionare la Curtea Constituţională.

La şedinţa de săptămâna trecută, procurorul a cerut ca investigatorul Chirilă Cătălin Eugen să nu fie audiat direct, ci să-i fie ascunsă identitatea. Avocaţii au cerut judecătorului să respingă cererea, deoarece "se ştie şi numele lui şi faptul că a fost şeful Poliţiei Bascov, iar acum este ofiţer DGA la Piteşti".

Avocatul Vasile Ghere a ridicat o excepţie de neconstituţionalitate, care vizează caracterul public al şedinţelor de judecată. El a motivat acest lucru susţinând că, "prin audierea denunţătorului în alte condiţii decât prin aducerea lui în faţa instanţei, adică prin videoconferinţă, se încalcă caracterul public al şedinţei de judecată şi dreptul la apărare al inculpaţilor".

Judecătorul a respins cererea şi a refuzat să trimită dosarul la Curtea Constituţională. Avocatul a declarat recurs, dosarul fiind trimis la ÎCCJ, care se va pronunţa asupra admisibilităţii trimiterii excepţiei invocate la Curtea Constituţională.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Târgu-Mureş, Anuţa Duşa, instanţa supremă nu a reuşit să judece dosarul la termenul prevăzut, luni, din cauza volumului mare de muncă.

Dosarul permiselor din Argeş, în care sunt inculpate 28 de persoane, se judecă, începând din decembrie 2008, la Târgu-Mureş. Inculpaţii sunt acuzaţi de trafic de influenţă, luare de mită sau cumpărare de influenţă, în legătură cu fraudarea examenelor pentru obţinerea permisului de conducere la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş.