MENIU

Dosarul lui Şerban Mihăilescu nu a plecat nici acum spre plenul Senatului pentru a fi votat

Foto: RTV

Un raport pierdut. Concluziile Comisiei Juridice în cazul lui Şerban Mihăilescu nu au ajuns nici acum să fie votate în plenul Senatului. Comisia a decis în urmă cu trei săptămâni să nu facă niciun fel de recomandare plenului. Senatorii jurişti au fost chemaţi să se pronunţe dacă se impune sau nu urmărirea penală în dosarul în care Mihăilescu este acuzat de luare de mită.

Vicepreşedintele Comisiei Juridice, democrat-liberalul, Iulian Urban, a cerut oficial Biroului Permanent să spună dacă a primit raportul privind dosarul lui Mihăilescu.

Lămuririle vin însă din altă parte. Preşedintele Comisiei Juridice, social-democratul, Toni Greblă, ştie că raportul nici nu a plecat încă de la Comisie. Motivele ar fi multe. Personalul Comisiei a fost prea ocupat cu cele două coduri civil şi penal şi nu a avut timp să-l redacteze. În plus, vine Paştele şi trebuie să fim buni creştini.

Comisia Juridică nu a putut practic să ia o decizie în cazul Şerban Mihăilescu pentru că numărul de voturi pentru începerea urmăririi penale a fost egal cu voturile împotrivă. Şerban Mihăilescu este acuzat că a luat mită arme de vânătoare de la consilierul său, Fănel Păvălache. DNA a cerut în toamna trecută ca senatorii să se pronunţe pentru sau împotriva urmăririi penale în acest dosar.
Mai multe articole despre:
Senat dosar Şerban Mihăilescu plen Vicepreşedinte