MENIU

Dosarele lui Năstase ajung pentru a treia oară la Comisia juridică a Camerei

Foto: wordpress.com

Dosarele Năstase pentru a treia oară la Comisia juridică. Noua cerere trimisă de procurorul general Laura Codruţa Kovesi Camerei Deputaţilor privind începerea urmăririi penale în cazul deputatului Adrian Năstase va fi transmisă Comisiei juridice pentru a formula un punct de vedere.

Asta după ce anul trecut alte două cereri pe aceeaşi temă au fost respinse de deputaţii jurişti. Decizia de luni a Biroului Permanent a fost luată cu majoritate de voturi. Singurele abţineri, patru la număr, au venit din partea deputaţilor PNL şi UDMR.

Potrivit Biroului de presă al Parchetului General, solicitarea trimisă Camerei Deputaţilor face parte din procedurile obişnuite, prevăzute de lege, în astfel de situaţii.

Potrivit cotidianului german Frankfurter Allgemeine Zeitung, liderii PSD s-ar gândi să propună Comisiei Europene un troc: câţiva politicieni de rang înalt să ajungă în tribunal iar, în schimb, executivul european să încheie monitorizarea asupra României şi celelalte cazuri să fie clasate.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, în 10 decembrie 2008, trimiterea înapoi la procurori a dosarelor "Zambaccian 2" şi "Mătuşa Tamara" pentru noi probe, pe motiv că documentele pe baza cărora s-a formulat raportul Comisiei juridice sunt nule.

Secretarul Biroului Permanent, Valeriu Zgonea, a declarat atunci că Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, la propunerea Comisiei juridice, restituirea celor două dosare la procuror, pentru ca acesta să vină cu noi probe. Potrivit lui Zgonea, propunerea Comisiei a fost votată fără nici un vot împotrivă.