MENIU

Dosar penal pentru trei elevi constănţeni care şi-au bătut un coleg pe motiv că este scund

Foto: NewsIn

Poliţiştii constănţeni cercetează în stare de liberate trei elevi din Cernavodă, care l-au bătut cu pumnii şi picioarele pe un coleg de-al lor de la Grupul Şcolar Energetic din oraş.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, Radu Croitoru, a declarat, vineri, că Anefi Emin, de 19 ani, împreună cu doi minori de 15, respectiv 17 ani, elevi la Liceul Teoretic Cernavodă, au pătruns, în cursul zilei de joi, în interiorul Grupului Şcolar Energetic Cernavodă, unde i-au aplicat unui coleg de 16 ani mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele. Motivaţia agresorilor a fost că acesta era mic de statură. Victima a suferit leziuni superficiale. Agresiunea s-a produs în pauza dintre orele de curs.

Dumitru Covatariu, directorul Grupului Şcolar Energetic Cernavodă, a declarat că cei trei agresori sunt "de o condiţie modestă din punct de vedere educaţional, dovadă fiind faptul că ei sunt încă în clasele a şasea şi a şaptea". Acesta a precizat că agresorii fac o parte din ore în sediul grupului şcolar. "După incident, agresorii au dispărut, dar au fost prinşi de poliţie în aproximativ o oră, în curtea şcolii, unde s-au reîntors", a declarat Dumitru Covatariu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Mariana Neacşu, cei trei agresori sunt elevi ai Liceului Teoretic Cernavodă. "ISJ Constanţa va demara un control al activităţii directorului de la Liceul Teoretic, pentru că cei trei elevi sunt cunoscuţi ca având un comportament violent, iar la inspectorat s-au primit mai multe sesizări în acest sens", a precizat aceasta.

Scenele de agresiune au fost filmate cu un telefon mobil de către unul din agresori şi urmau a fi postate pe Internet. Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe.