MENIU

Donald Trump şi-a pus omul dorit la şefia diplomaţiei americane

Donald Trump şi-a pus omul dorit la şefia diplomaţiei americane. Comisia de politică externă a Senatului Statelor Unite a aprobat, luni, numirea lui Mike Pompeo în locul lui Rex Tillerson, la conducerea Departamentului de Stat, informează Reuters, citată de Agerpres.  

Pompeo, încă director al CIA, a fost dorit şi desemnat de preşedintele Donald Trump ca viitor şef al diplomaţiei americane, însă propunerea avea nevoie de votul comisiei senatoriale de specialitate. Senatorul republican Rand Paul anunţase că va vota împotrivă, însă în cele din urmă s-a răzgândit, menţionează Reuters.

Potrivit Time, Donald Trump l-a dorit pe Pompero în locul lui Tilllerson pentru că acesta a ştiut să-l familiarizeze şi sa-l ţină la curent cu cele mai delicate şi complexe aspecte politice şi militare, în care liderul de la Casa Albă nu are suficientă experienţă. În plus, sintezele informative ale CIA, pe care Pompeo i le pune la dispoziţie ori de câte ori este nevoie, i-au fost de reala ajutor lui Donald Trump.    

Senatul ar urma să confirme numirea lui Mike Pompeo, cel mai probabil chiar săptămâna aceasta. Până la instalarea sa, secretarul de stat adjunct John Sullivan asigură conducerea interimară a diplomaţiei americane.

sursă foto: VOA News

Mai multe articole despre:
SUA Donald Trump Rex Tillerson Mike Pompeo