MENIU

Donald Trump ar împărţi banii de la stat între oamenii de rând, nu i-ar da băncilor

Foto: allaboutjazz.com

Cunoscutul afacerist Donald Trump, preşedinte al organizaţiei care îi poartă numele, a discutat cu celebrul jurnalist Larry King despre criza financiară şi despre felul în care dificultăţile economice ar putea fi depăşite.

În recentul interviu, Donald Trump, a declarat că măsurile propuse de preşedintele Brack Obama pentru redresarea economiei sunt bune, dar a mărturisit că el ar proceda diferit dacă ar avea fondurile statului în mână.

"Întotdeauna mi-a plăcut faptul că atunci când le dai bani plătitorilor de taxe, fie şi 1.000 de dolari sau 5.000 de dolari pentru fiecare, merg cu toţii şi cheltuie aceşti bani. Într-un fel, acesta ar fi un stimul mai bun al economiei decât deciziile care sunt luate în momentul de faţă care sunt politice, foarte periculoase şi foarte costisitoare", a declarat Trump. El a adăugat: "Întotdeauna mi-a plăcut ideea de a reduce taxele sau de a le da oamenilor bani în mână, în funcţie de cât au cheltuit în trecut".

El a criticiat dur băncile, care au primit bani de la stat, dar nu au dat drumul la creditare, pentru a stimula cererea. "Guvernul a înfundat băncile cu bani, dar băncile încă nu dau credite. Ar trebui ca instituţiile financiare să moară de ruşine. Băncile au luat toate aceste miliarde, dar nu dau populaţiei nici măcar zece cenţi", a mai spus Trump.