MENIU

Doliu în atletism! Un sportiv constănţean a murit de cancer, la 24 de ani

Foto: www.cugetliber.ro

Atletul Claudiu Bujin, în vârstă de 24 de ani, legitimat la cluburile Farul Constanţa şi Steaua Bucureşti, a decedat, sâmbătă, după ce în ultimii doi ani a suferit de cancer.

Claudiu Bujin era considerat a fi una dintre cele mai mari speranţe ale atletismului românesc, însă în 2007, la un control de rutină, i-a fost descoperită o tumoare malignă, localizată între inimă şi plămâni. De atunci, Bujin a urmat tratamente în Germania, iar în curând el urma să plece în Turcia, la un nou tratament, însă boala l-a răpus în această dimineaţă.

"Este o  pierdere foarte grea pentru familia sportului constănţean, pentru atletismul românesc. Era un atlet foarte talentat, muncitor şi i se prevedea un viitor frumos în sport", a declarat, pentru agenţia NewsIn, directorul DSJ Constanţa, Elena Frâncu.

Claudiu Bujin a făcut parte din lotul României de atletism şi era considerat o speranţă pentru Jocurile Olimpice din 2012, în proba de săritura în lungime, la care a fost de mai multe ori campion balcanic şi naţional, atât la juniori, cât şi la seniori. Claudiu Bujin are o soră, Cristina, care este tot atletă la CS Farul.

Mai multe articole despre:
atletism deces cancer