MENIU

Dolha vede din tribună derby-ul Dinamo - Rapid

Ema Dolha a pierdut postul de titular la Dinamo, iar Curcă ar putea apăra în derby-ul cu Rapid.
Foto: NewsIn

Portarul Emilian Dolha ratează şansa de a fi în poarta lui Dinamo în derby-ul cu Rapid, grupare la care a fost legitimat şase sezoane, dar de la care a fost dat afară pe uşa din dos, după ce a fost exilat o lungă perioadă la echipa a doua pe motiv că refuza înnoirea contractului în condiţii neavantajoase pentru el.

După ce a devenit numărul unu la Dinamo, ca urmare a accidentării şi mai apoi cedării lui Bogdan Lobonţ la AS Roma, Emilian Dolha se pare că şi-a pierdut locul, după ce în partidele cu Galatasaray, din Liga Europa, a încasat nu mai puţin de şapte goluri. Deşi fotbalul nu este un sport individual, Dolha este însă primul care plăteşte şi se pare că nu va fi nici măcar pe bancă la derby-ul cu Rapid, de duminică, în care titular ar urma să fie George Curcă. Florin Matache ar putea fi, de asemenea, o soluţie, deşi el a apărat sâmbătă în Liga a II-a, pentru Dinamo II.

Cu toate acestea, staff-ul "câinilor" susţine că Dolha este doar răcit.

"Ema are febră. Cu Rapid, s-ar putea să fie pe bancă. Voi decide astăzi, după antrenament", a declarat antrenorul de portari de la Dinamo, Claudio Bozzini.

Dacă Dolha este prima victimă a rezultatelor înregistrate în ultima vreme de Dinamo, preşedintele CA, Nicolae Badea, anunţă curăţenie generală în Ştefan cel Mare.

"Toţi cei care n-au justificat legitimaţia de jucător profesionist vor fi daţi afară în pauza de iarnă! Îi anunţ pe unii că trecutul nu le asigură prezentul şi viitorul la Dinamo. Jucătorii se feresc de efort, le place doar şueta. Nu-i mai interesează Dinamo!", a declarat Nicolae Badea, pentru EVZ, adăugând că antrenorii nu au motive să se teamă pentru posturile lor.

Dinamo şi Rapid se vor întâlni, duminică, la ora 20.00, în derby-ul cu numărul 101. În precedentele 100 de meciuri, Dinamo s-a impus de 45 de ori, iar Rapid doar de 37, în timp ce 18 jocuri s-au încheiat la egalitate.

Înaintea derby-ului, Rapid este lider în Liga I, cu 22 de puncte, iar Dinamo are doar un punct mai puţin, dar ocupa locul 6. Giuleştenii au însă un atac de temut (27 de goluri), ceea ce nu este cazul la Dinamo în acest sezon, în care câinii au marcat doar de 14 ori.
Mai multe articole despre:
Liga I Emilian Dolha Dinamo Rapid derby Etapa a 13-a