MENIU

Dolarul s-a depreciat faţă de euro până la un minim al ultimelor şase săptămâni

Foto: car-insurance-crash.blogspot.com

Dolarul a pierdut luni teren faţă de euro până la un minim al ultimelor şase săptămâni, în contextul în care investitorii şi-au recăpătat apetitul faţă de activele riscante, după ce speculaţiile privind câştigurile peste estimări ale companiilor au dus la scumpirea acţiunilor.

Astfel, apetitul pentru risc a dus euro la 1,4235 dolari, marcând cel mai ridicat nivel de la începutul lunii iunie. Unii investitori au spus că anunţul privind un posibil ajutor acordat băncii CIT a contribuit la creşterea încrederii investitorilor. În jurul orei 11:00, euro se apreciase cu 0,9% faţă de dolar, la 1,4222 dolari, în timp ce indicele dolarului pierduse 0,5% în faţa unui coş de valute, la 78,928 puncte. Consiliul de administraţie al băncii americane CIT Group a acceptat înţelegerea convenită cu cei care deţin obligaţiuni, conform New York Times. Banii ar oferi băncii şansa să-şi restructureze datoriile şi să evite falimentul, conform aceleiaşi surse.

CIT are nevoie de timp ca să ajungă la o înţelegere cu deţinătorii de obligaţiuni, după ce guvernul SUA a refuzat să mai ajute banca.

Agenţiile de evaluare financiară Fitch şi Moody's au coborât joi ratingul băncii, după ce oficialii instituţiei au anunţat că este puţin probabil să primească ajutor public, conform BBC.
Mai multe articole despre:
investitori euro dolar depreciere active