MENIU

Doi străini nu au voie să părăsească Cluj-Napoca după ce au aruncat cu un cocktail Molotov

foto: RTV

Judecătoria Cluj-Napoca a decis să interzică părăsirea municipiului Cluj-Napoca în cazul a doi studenţi străini, care au aruncat în, sâmbătă dimineaţa, un cocktail Molotov în faţa unui club.

„La data de 17 februarie, învinuiţii H.A, de 19 ani şi S.S., de 20 de ani, au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de distrugere prin incendiere şi ultraj contra bunelor moravuri. Urmare a probatoriului administrat în cauză de către poliţişti, Parchetul şi-a însuşit propunerea, pe care a prezentat-o instanţei de judecată. Instanţa a decis schimbarea măsurii privative de libertate şi a emis pe numele celor doi ordonanţă de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile”, se arată într-un comunicat de presă de marţi al IPJ Cluj.

Harbaj Aiman şi Sanele Sarhan, ambii cetăţeni israelieni, au condus în dimineaţa zilei de 14 februarie în jurul orei 04.12, un autoturism de culoare neagră prin faţa clubului After Eight şi au aruncat o sticlă conţinând o substanţă inflamabilă- căreia i-a fost dat foc din maşină, aceasta căzînd pe asfalt fără să rănească vreo persoană sau să provoace distrugeri.

„Din cercetari a reieşit că, aproximativ cu o oră înainte de producerea incidentului, celor doi tineri, nu li s-a permis intrarea în club, deoarece anterior au provocat scandal”, se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Cluj.

Cei doi israelieni fuseseră reţinuţi luni pentru 24 de ore de poliţişti, iar aceştia au cerut arestarea lor preventivă, însă Judecătoria a decis impunerea măsurii interzicerii părăsirii localităţii. Decizia poate fi atacată cu recurs, acesta fiind judecat la Tribunalul Cluj.