MENIU

Doi români au fost arestaţi în Maroc pentru trafic de cocaină

Foto: wikimedia.org

Zece persoane, dintre care doi români care fuseseră expulzaţi recent din Italia, au fost arestate pentru trafic de cocaină la Khouribga, în centrul Marocului, a anunţat marţi poliţia marocană, citată de AFP.

Reţeaua de trafic de droguri dezmembrată cuprindea mai mulţi marocani, printre care un poliţist, şi doi cetăţeni români, a precizat aceeaşi sursă. Grupul, recent expulzat din Italia pentru implicare într-un caz de trafic de droguri, opera la Casablanca şi la Khourigba, Fqih Bensalah şi Beni Mellal (centru). Suspecţii au fost duşi la Parchet.

Poliţia a confiscat o jumătate de kilogram de cocaină, opt vehicule, plăcuţe de înmatriculare false, arme albe şi bombe lacrimogene, potrivit comunicatului Direcţiei Generale a Siguranţei Naţionale.

Traficanţii îşi stabiliseră legături cu reţele internaţionale, printre care unele de italieni şi români, specializate în furtul de maşini şi falsificarea de numere de înmatriculare.

Complicitatea unui inspector principal de poliţie de la aeroportul Mohammed V de la Casablanca le-a permis să scape de controlul vameşilor, a afirmat poliţia.

Mai multe articole despre:
români arestare traficanţi Maroc