MENIU

Doi oameni au murit în Chile din cauza alunecărilor de teren

Foto: Realitatea TV

Grave aluncări de teren în Chile. Doi oameni au murit, iar câteva sute au rămas fără adăpost, după ce casele s-au dărâmat. Autorităţile au pus această tragedie pe seama ploilor torenţiale din ultimele săptămâni. Şi în Mexic, mai mulţi oameni şi-au piedut viaţa în urma inundaţiilor devastatoare care au lovit zonele din apropierea capitalei.

Dezastrul s-a produs pe o autostradă care leagă capitala Santiago de staţiunea de schi Farellones. Prima alunecare de teren, produsă duminică seara, a ucis o femeie. Fiica acesteia, în vârstă de un an, a fost dată dispărută şi se crede că a murit şi ea. Valul de pământ a înghiţit case şi locuinţe, iar sute de oameni au rămas fără adăpost.

O a doua alunecare de teren, produsă luni seară, a făcut un mort şi opt răniţi. Sute de case au fost inundate în suburbiile capitalei mexicane. Mai multe automobile au fost luate pur şi simplu de puhoaiele care s-au revărsat pe străzi. O femeie în vârstă de 74 de ani a murit înecată. Aeroportul Internaţional Benito Juarez şi patru staţii de metrou au fost închise.