MENIU

Doi jurnalişti au pătruns în palatul Buckingham sub identitate falsă, cu o mită de 1.000 de lire

Foto: Realitatea TV

Doi jurnalişti britanici au mituit un şofer ca să pătrundă în Palatul Buckingam. Ziariştii au pretins că sunt oameni de afaceri din Orientul Mijlociu şi au intrat fără probleme în reşedinţa reginei Elisabeta a II-a după ce i-au dat şoferului 1.000 de lire sterline.

Ziariştii de la News of the World au fost introduşi în palat fără a fi supuşi controlului corporal de către poliţiştii care asigură paza. Mai mult, şoferul le-a arătat celor doi maşina folosită de familia regală cu ocazia vizitelor oficiale, dar şi automobilele personale ale reginei şi ale fiicei acesteia, prinţesa Anne. Regina s-a aflat în palat în tot acest timp.

Nu este pentru prima dată când presa londoneză descoperă breşe serioase în sistemul de securitate al palatului regal. În 2003, un jurnalist de la cotidianul Daily Mirror a intrat în serviciul reginei ca valet după ce a prezentat referinţe false. El a avut acces la încăperea în care regina lua micul dejun şi chiar la dormitorul în care a fost găzduit fostul preşedinte american George W. Bush în timpul vizitei sale în Marea Britanie.

Mai multe articole despre:
Marea Britanie ziarişti mită şofer Securitate