MENIU

Doi hoţi de alimente din judeţul Harghita au fost opriţi de poliţişti cu foc de armă

Foto: mpinteractiv.ro

Poliţiştii Postului de Poliţie Mereşti, din judeţul Harghita, au făcut uz de armă pentru a opri două persoane care au furat bunuri alimentare dintr-o locuinţă şi care au încercat să fugă când au fost somaţi să se oprească, transmite corespondentul NewsIn.

Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 04.00, o patrulă a Postului de Poliţie Mereşti a surprins în flagrant două persoane care ieşeau din locuinţa unui sătean. Având în vedere că cei doi aveau asupra lor bagaje şi că părea că încearcă să treacă neobservaţi, poliţiştii le-au cerut să se oprească pentru legitimare şi control, moment în care l-au recunoscut pe unul dintre ei, J.F., de 31 de ani, un localnic cunoscut cu antecedente penale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Harghita (IPJ), Gheorghe Filip, când poliţiştii i-au somat să se oprească, cei doi au încercat să fugă, motiv pentru care unul dintre poliţişti, după repetarea somaţiei legale, a făcut uz de armă trăgând un cartuş cu pistolul din dotare în plan vertical. Atunci, cei doi suspecţi s-au oprit şi s-au supus controlului.

Astfel, a fost stabilită şi identitatea celui de-al doilea bărbat, în persoana lui L.A. de 17 ani, din comuna Ocland. Bunurile sustrase de cei doi, constând în alimente în valoare de 350 de lei, din locuinţa lui R.D., din comuna Mereşti, au fost restituite părţii vătămate.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, pentru care va fi propusă soluţie legală prin Parchetul de pe Lângă Judecătoria Odorheiu Secuiesc.

Mai multe articole despre:
hoţi poliţişti alimente Harghita foc de armă