MENIU

Doi foşti angajaţi ai ANAF, trimişi în judecată pentru luare de mită

Cei doi inculpaţi au pretins că sunt comisari ai Gărzii Financiare
Cei doi inculpaţi au pretins că sunt comisari ai Gărzii Financiare
Cei doi inculpaţi au pretins că sunt comisari ai Gărzii Financiare

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a doi foşti angajaţi ai ANAF pentru luare de mită. Este vorba despre Claudiu Şutiu, fost inspector în cadrul Direcţiei Antifraudă Fiscală a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală,  şi Alexandru Bogdan Ristache, fost inspector în cadrul Direcţiei Antifraudă Fiscală a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în zilele de 11 februarie şi 13 februarie 2009, inculpaţii Claudiu Şutiu şi  Bogdan Alexandru Ristache, inspectori în cadrul Direcţiei Antifraudă Fiscală a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală au pretins şi primit sumele de 1.200 lei şi, respectiv, 2.000 lei de la administratorii a două societăţi comerciale din Bucureşti pentru a nu efectua controale economice la societăţile respective.

Pentru a-i convinge pe administratorii celor două firme că ar fi îndreptăţiţi să facă respectivele controale, cei doi inculpaţi au pretins că sunt comisari ai Gărzii Financiare. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bucureşti.

În anul 2006, în urma cercetărilor efectuate de o altă unitate de parchet, Claudiu Şutiu a fost sancţionat  administrativ cu suma de 600 lei, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală.

Mai multe articole despre:
DNA luare de mită ANAF garda financiară inspector