MENIU

Doi dintre bodyguarzii lui Becali vor fi confruntaţi cu hoţii maşinii acestuia

Foto: zmarandescu.czone.ro

Procurorii au admis cererea de confruntare înaintată de apărătorii a doi dintre bodyguarzii lui Gigi Becali, Cătălin Zmărăndescu şi Ştefan Dediu, în cadrul audierii, cu hoţii care au furat maşina lui Gigi Becali şi care i-au acuzat pe bodyguarzi de lipsire de libertate.

Cererea de confruntare a fost formulată după ce bodyguarzilor li s-a prezentat, pe 15 septembrie, materialul de urmărire penală, în dosarul sechestrării presupuşilor hoţi ai maşinii lui Gigi Becali, iar la dosar ar fi apărut "stări de fapt care impun confruntarea".

Astfel, cei doi bodyguarzi se vor prezenta, din nou, cel mai probabil în cursul săptămânii viitoare, la Parchetul General, pentru a fi confruntaţi cu hoţii care îi acuză de lipsire de libertate în mod ilegal.

Potrivit Codului de Procedură Penală, când se constată că există contradicţii între declaraţiile persoanelor ascultate în aceeaşi cauză, se procedează la confruntarea acelor persoane, dacă aceasta este necesară pentru lămurirea cauzei. Persoanele confruntate sunt ascultate cu privire la faptele şi împrejurările în privinţa cărora declaraţiile date anterior se contrazic, iar procurorii sau instanţa de judecată pot încuviinţa ca persoanele confruntate să-şi pună reciproc întrebări.

Şapte persoane, implicate în furtul unor maşini de lux, printre care se afla şi cea a finanţatorului Stelei, Gigi Becali, au fost trimise în judecată, pe 24 septembrie, potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, Oana Bălaşa. Procesul va începe pe 12 octombrie, la Judecătoria Sectorului 1.

În data de 26 ianuarie, în jurul orei 22.00, Gigi Becali şi-a parcat autoturismul marca Mercedes, în valoare de 465.000 de lei, pe b-dul Pipera, din Voluntari, judeţul Ilfov, a lăsat cheia în contact şi motorul în funcţiune, intrând în barul situat în apropiere, se arată în rechizitoriul procurorilor Parchetului Capitalei, prin care hoţii au fost trimişi în judecată.

În acest timp, maşina patronului echipei Steaua a fost furată de David Stan, Tinel Niculae, Ştefan Mărgean şi Adrian Stănilă, afirmă procurorii. Imediat după săvârşirea infracţiunii, cei patru au mers în Sectorul 1, unde au demontat plăcuţele cu numărul de înmatriculare al autoturismului, montând alte plăcuţe, cu numere de Germania (pentru a împiedica, astfel, identificarea autoturismul sustras de către organele de poliţie).

În timp ce dosarul hoţilor care au i-au furat maşina lui Becali a ajuns în instanţă, dosarul în care bodyguarzii patronului echipei Steaua, împreună cu Gigi Becali, sunt cercetaţi pentru că i-ar fi sechestrat pe hoţi se află la Parchetul General.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus declinarea dosarului privind sechestrarea presupuşilor hoţi ai maşinii lui Gigi Becali la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din cauză că patronul Stelei este europarlamentar.