MENIU

Doi cetăţeni germani au fost prinşi la Vama Cenad cu 14 arme de vânătoare şi muniţie

Foto: rastko.ro

Un număr de 14 arme de vânătoare ascunse în autoturismele mai multor cetăţeni germani au fost descoperite, sâmbătă, la Vama Cenad, în urma unei acţiuni a poliţiştilor timişeni.

Armele au fost descoperite în urma controlului de frontieră, pe sensul de intrare în ţară la Vama Cenad. Cetăţeanul german- W.Roman Bernhard- în microbuzul căruia se aflau armele are 52 de ani.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Timiş remis sâmbătă, în autoturism au fost găsite ascunse o armă de vânătoare cu glonţ, calibrul 44 Rem.Mag, o armă de vânătoare cu glonţ, calibru 6,5x57 cu lunetă, o ţeavă de schimb cu glonţ, calibrul 22LR, ţeavă de schimb cu glonţ, calibrul 22-250, o armă de vânătoare cu glonţ, calibrul 243 WIN, o armă de vânătoare cu alice, calibrul 12/2, o armă de vânătoare cu glonţ, calibrul 8x57-IS cu lunetă, o armă vânătoare cu glonţ, calibrul 7x64 cu lunetă, pat pentru armă cu glonţ cu închizător, patru paturi pentru armă cu glonţ, patru închizători armă vânătoare cu glonţ, o instalaţie de sertizat cartuşe cu alice pentru calibrul 12,16 si 20 mm, cartuşe cu glonţ calibrul 5,6 xl6(cal.22 LR ) în număr de 10 cutii a câte 50 de bucăţi fiecare, cartuşe cu glonţ calibrul 22 -250 în număr de 20 cutii a câte 20 de bucăţi fiecare şi trei  lunete.

"W. Roman Bernhard declară că este armurier autorizat, posedă documente pentru armele şi muniţia descoperită în autovehicul, armele fiind comandate de mai multe persoane din România, urmând să le transporte la domiciliul acestora", se arată în documentul remis de IPJ Timiş.

Pe acelaşi sens de intrare în România a fost oprit pentru control un alt microbuz, în interiorul căruia au fost depistate opt persoane, printre care şi un alt cetăţeanul german de 36 de ani, asupra căruia au fost descoperite 192 de cartuşe de vânătoare cu glonţ, de calibrul 22-250, o lunetă pentru armă de vânătoare, iar sub îmbrăcăminte au fost găsite o cutie cu 50 de cartuşe şi un închizător pentru armă cu glonţ, pe care nu le-a declarat în punctul vamal.

"Întrebat fiind de provenienţa acestora, cel în cauză a declarat că nu posedă documente pentru acestea şi că le-a primit în data de 19 iunie, la plecarea din Germania, de la  W. Roman Bernhard, pe care îl cunoaşte de mai mult timp şi care l-a rugat să le transporte în România. Din verificările efectuate a rezultat că persoana în cauză nu este autorizat pentru a deţine purta şi folosi arme şi muniţii letale", se mai arată în comunicatul IPJ Timiş.

În total, s-a stabilit că cei doi deţineau 14 arme, din care doar pentru 9 din acestea deţineau documente justificative. Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. Cele două persoane urmează a fi prezentate la D.I.I.C.O.T. Serviciul Teritorial Timiş, fiind cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, efectuarea fără drept de operaţiuni cu arme sau muniţii.

Mai multe articole despre:
România arme bagaje muniţie gloanţe nemţi Vama Cenad