MENIU

Doar 515 apartamente noi s-au vândut în Bucureşti, în prima jumătate a acestui an

Foto: RTV

Doar 515 apartamente noi s-au vândut în Bucureşti, în prima jumătate a acestui an, arată un studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară Colliers International. Asta înseamnă o scădere a vânzărilor cu peste 80% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În acest timp, în Capitală sunt disponibile la vânzare peste 11.000 de apartamente.

Potrivit Colliers, la sfârşitul lunii iunie, stocul de apartamente nou construite anul acesta în Bucureşti era de 6700, cu 42% mai multe faţă de cele disponibile la sfârşitul anului trecut. La acestea se mai adaugă cele rămase din anul anterior şi alte 3500 de locuinţe care au fost vândute către investitori şi sunt scoase la revânzare.

Realizatorii studiului spun însă că stocul ar fi putut fi mai mare, având în vedere că 12 proiecte rezidenţiale au fost amânate oficial în a doua jumătate a anului 2008. Stocul mare de apartamente a făcut ca preţurile să scadă, în medie, cu 12 procente. Astfel, un metru pătrat construit se vinde cu 1685 de euro. Analiştii estimează că până la sfârşitul anului se aşteaptă o creştere uşoară a vânzărilor, ca urmare a scăderii preţurilor şi a lansării programului Prima Casă.

Mai multe articole despre:
Bucureşti apartamente noi