MENIU

DNA susţine că Liviu Dragnea nu este învinuit în niciun dosar al procurorilor anticorupţie

foto: pna.ro

Liviu Dragnea nu are, în acest moment, calitatea de inculpat sau de învinuit în vreun dosar instrumentat de DNA, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Livia Săplăcan.

Potrivit unor surse judiciare, Dragnea a fost vizat de un dosar al procurorilor anticorupţie, care au decis neînceperea urmăririi penale în cazul său.

Presa a scris, în noiembrie, că Liviu Dragnea a fost pus sub învinuire de procurorii DNA într-un dosar privind accesarea ilegală de fonduri europene. Cercetările vizau fapte din 2004.

Astfel, în 19 noiembrie 2008, Evenimentul Zilei relata că, potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA au început urmărirea penală împotriva lui Liviu Dragnea pentru accesarea ilegală de fonduri europene, în vizor fiind o afacere din 2004 referitoare la deschiderea unui punct de control al trecerii frontierei de la Turnu-Măgurele şi Nikopol (Bulgaria). Iniţial, autorităţile locale au stabilit un amplasament pentru acest proiect, însă, ulterior, din pricina faptului că primul amplasament era în litigiu, s-a decis schimbarea acestuia. Deşi s-a schimbat amplasamentul, Consiliul Judeţean Teleorman nu a reînnoit documentaţia, ci a folosit-o pe cea veche, de la primul amplasament, iar procurorii susţin că Dragnea a precizat, într-o adresă, că documentaţia a fost refăcută pentru noul amplasament, deşi acest lucru nu era adevărat .


Mai multe articole despre:
DNA PSD dosare Liviu Dragnea