MENIU

DN10 a fost blocat vineri seară după ce o cisternă s-a răsturnat în judeţul Buzău

Foto: Realitatea.net

O cisternă cu combustibil de peste 30 de tone s-a răsturnat vineri seară în localitatea Vipereşti, judeţul Buzău. Traficul rutier pe DN10, în zona accidentului, a fost blocat până în jurul orei 20.40 când a fost redat circulaţiei.

Accidentul s-a produs în jurul orei 18.00, în centrul comunei Vipereşti, chiar vizavi de sediul Primăriei. Un TIR încărcat cu 12 tone de benzină şi 19 tone de motorină s-a răsturnat  peste gardul unui localnic, iar o parte din combustibil s-a vărsat pe şosea. Şoferul a declarat că a deconectat imediat bateria, pentru a îndepărta pericolul unei explozii, după care a anunţat Poliţia.

Pompierii au izolat zona şi au evacut localnicii pe o rază de 300 de metri în jurul accidentului. Poliţiştii au oprit circulaţia pe DN 10 Buzau - Braşov, pe cele două sensuri de mers formându-se coloane de câţiva kilometri. Autorităţile au găsit o rută ocolitoare de circa trei kilometri, pe o uliţă paralelă cu DN 10, printre case, pe care însă pot circula doar autovehicule mici. Zece familii din localitatea Vipereşti au fost evacuate.

Pompierii au spus că scurgerile de combustibil din autovehiculul răsturnat sunt minore şi că pericolul de explozie a fost îndepărtat odată cu deconectarea bateriei.

Mai multe articole despre:
accident Buzău cisternă benzină