MENIU

Dmitri Medvedev a inspectat baza aeriană Kubinka, de lângă Moscova

Foto: Realitatea TV

Preşedintele rus Dmitri Medvedev a zburat cu un avion de luptă, după exemplul predecesorului său, Vladimir Putin. Imaginile transmise de posturile ruse de televiziune l-au înfăţişat pe liderul de la Kremlin cu casca de pilot şi în combinezon de zbor urcând curajos, alături de pilot în cabina unui avion de vânătoare şi bombardament.

Demonstraţia a avut loc cu ocazia unei inspecţii efectuate de Medvedev la baza aeriană Kubinka, din apropierea Moscovei. Zborul a durat 30 de minute, şi a inclus şi unele manevre de luptă, spre încântarea preşedintelui.

"Mi-a plăcut foarte mult", a declarat Dmitri Medvedev, preşedintele Rusiei.

Piloţii militari ruşi i-au dăruit apoi preşedintelui o machetă în miniatură a aparatului Suhoi-34. Militarii i-au spus apoi despre problemele Forţelor Aeriene ruse, care se resimt din cauza recesiunii.

Predecesorul lui Medvedev, Vladimir Putin şi-a câştigat o mare popularitate în rândul compatrioţilor săi după ce a decis să se urce la bordul unui avion de luptă în una din inspecţiile sale în Cecenia.

Prin frecventele sale apariţii în uniformă în cursul unor exerciţii militare, Putin a intenţionat să marcheze revenirea Rusiei ca mare putere pe scena internaţională. Spre deosebire de Putin, fost ofiţer KGB, Medvedev este de formaţie birocrat. 

Mai multe articole despre:
KGB Dmitri Medvedev Vladimir Putin avion militar