MENIU

Dinamo Zagreb, penalizată cu 3 puncte pentru incidentele de la meciul cu FC Timişoara

Foto: RTV

Gruparea croată Dinamo Zagreb a fost penalizată joi de UEFA pentru incidentele provocate de suporteri la meciul de la Timişoara. Croaţilor li s-au retras trei puncte din cele câştigate până acum în grupa A şi vor juca următoarele două partide de pe teren propriu din Liga Europa fără spectatori.

UEFA a penalizat drastic, joi, incidentele provocate de suporterii lui Dinamo Zagreb la partida de la Timişoara, când fanii croaţi s-au bătut cu cei timişoreni, atât înainte de partidă, cât şi în timpul meciului, pe arena "Dan Păltinişanu".

Forul european a decis ca Dinamo Zagreb să fie penalizată cu 3 puncte, de altfel singurele câştigate de croaţi până acum, chiar la meciul de la Timişoara, scor 3-0.

În plus, Dinamo Zagreb va fi obligată să joace fără spectatori ultimele două partide de pe teren propriu din grupa A, cu Ajax Amsterdam (5 noiembrie) şi FC Timişoara (17 decembrie).

Clubul croat poate depune apel la deicizia UEFA în termen de trei zile de la primirea în scris a sancţiunii.

"Mă lasă rece această veste, că Dinamo Zagreb a fost depunctată. Pe mine mă interesează ca echipa mea să joace bine şi să câştige punctele pe teren. Jucătorii croaţi nu au nici o vină pentru ceea ce au făcut suporterii, acolo este un război între galerie şi conducere. Dinamo Zagreb a câştigat pe merit, iar noi am pierdut pentru că nu meritam să câştigăm", a declarat Marian Iancu, după aflarea decizie UEFA, la GSPTV.

De partea cealaltă, oficialii clubului croat sunt şocaţi de severitatea sancţiunii dictate de UEFA. Directorul executiv al lui Dinamo Zagreb, Damir Vrbanovic, a declarat, joi, că va face apel împotriva sentinţei dictate de Comisia de Disciplină UEFA, întrucât consideră nejustificată depunctarea campioanei Croaţiei, informează site-ul clubului.

"Suntem de-a dreptul şocaţi de severitatea pedepsei. Este evident că incidentele de la Timişoara au reprezentat picătura care a umplut paharul, iar UEFA nu a mai putut să tolereze noi abateri din partea fanilor noştri. Este regretabil că un mic grup de huligani a reuşit să producă daune ireparabile pentru club şi pentru cei 99% dintre susţinătorii noştri care, evident, nu meritau o asemenea veste. Vom face apel la această decizie, mai ales că nici nu ne-am fi putut închipui că vom fi depunctaţi. Va trebui ca pe viitor să tratăm cu mai multă atenţie şi interes organizarea din jurul partidelor din cupele europene", a spus Vrbanovic.

Dacă depunctarea lui Dinamo Zagreb va rămâne aceeaşi şi după apel, FC Timişoara va urca de pe ultima poziţie a clasamentului, cu 2 puncte, pe locul 3. La jumătatea fazei grupelor, după trei meciuri în grupa A, Ajax e lider cu 5 puncte, la fel ca şi Anderlecht.  

Mai multe articole despre:
UEFA dinamo zagreb penalizare FC Timişoara