MENIU

Dinamo a aflat marţi ce sancţiune primeşte din partea UEFA pentru incidentele de la meciul cu Slovan Liberec

Foto: NewsIn

Comisia de Disciplină a UEFA s-a reunit marţi, de la ora 14.00, pentru a decide ce sancţiune va primi Dinamo în urma incidentelor de la meciul cu Slovan Liberec, de săptămâna trecută, din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa. Pe lângă amendă şi, cel mai probabil, faptul că va pierde meciul cu 0-3, la masa verde, Dinamo riscă şi excluderea din cupele europene.

Partida Dinamo - Slovan Liberec, din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa a fost oprită în minutul 87, la scorul de 2-0 pentru oaspeţi, după ce câteva sute de fani au rupt gardul din dreptul peluzei şi au intrat pe teren, nemulţumiţi de evoluţia echipei lor favorite.

Ionuţ Lupescu, directorul general al FRF, este membru al Comisiei de Disciplină a UEFA, însă, conform regulamentului, el nu va putea vota şi nu va fi implicat deloc în luarea deciziei. La momentul deciziei, Lupescu va fi obligat să părăsească sala.

Componenţa Comisiei Disciplinare UEFA

Preşedinte: Dr. Thomas Partl (Austria)

Vicepreşedinţi: Jim Stjerne Hansen (Danemarca), Jacques Antenen (Elveţia), Sándor Berzi (Ungaria)

Membri: John Delaney (Irlanda)
Emilio García Silvero (Spania)
Dr. Rainer Koch (Germania)
Maurizio Laudi (Italia)
Ioan Angelo Lupescu (România)
Joël Wolff (Luxemburg)

În plus, în luarea deciziei ar putea conta faptul că Dinamo este recidivistă la acest gen de probleme. În sezonul trecut, fanii dinamovişti au provocat incidente atât în tur cât mai ales în returul cu olandezii de la NEC Nijmegen, din deplasare. Suporterii dinamovişti au aprins torţe pe care le-au aruncat pe teren, dar şi în tribune, apoi s-au încăierat cu fanii olandezi. După acel incident, Comisia de Disciplină a UEFA a decis să amendeze clubul Dinamo cu 20.000 de franci elveţieni (13.000 de euro), însă a specificat că, în cazul unei recidive, gruparea din Ştefan cel Mare riscă să aibă terenul suspendat sau să fie exclusă din cupele europene.

Mai multe articole despre:
Dinamo comisie UEFA incidente Slovan