MENIU

Din cauza grevei magistraţilor, lichidatorii judiciari nu îşi mai pot încasa onorariile

Foto: Realitatea TV

Greva magistraţilor afectează şi încasările la bugetulul statului. Dacă până luna trecută Direcţia Finanţelor Publice Gorj încasa lunar peste opt milioane de lei de la firmele aflate în insolvenţă, de când judecătorii au suspendat şedinţele de judecată, încasările au scăzut drastic.

Judecătorii nu mai emit ordine de lichidare pentru firme, prin urmare datoriile acestora către stat nu mai pot fi plătite.

"O sumă însemnată nu mai ajunge la bugetul consolidat de stat. Este vorba despre o medie de 8 - 9 milioane de ron, respectiv 80, 90 de miliarde de lei vechi la nivelul judeţului Gorj, care nu mai sunt încasaţi la ora actuală. Momentul încasării se amână pe o perioadă pe care încă nu o cunoaştem. Atunci când instanţele îşi vor relua activitatea", a precizat Dumitru Pârvulescu, director Direcţia Contribuabili Mijlocii.

Într-o situaţie dificilă sunt şi lichidatorii judiciari. Ei nu pot organiza licitaţii pentru vânzarea bunurilor deţinute de firmele aflate în faliment. Astfel, ei nu-şi mai încasează onorariile.

"După ce am stat o vacanţă fără bani, mai stăm încă o vacanţă şi nu ştiu când o să luăm bani. Oricum luam foarte puţini bani în ultima vreme", a declarat Mariana Somnea, lichidator judiciar.

Protestele magistraţilor şi criza economică i-ar putea determina pe mulţi lichidatori să-şi închidă firmele.
Mai multe articole despre:
grevă magistraţi buget judecători onorarii