MENIU

Diana Ross va avea custodia copiilor lui Michael Jackson, în cazul decesului mamei solistului

foto: forgottenjournal.com

Testamentul lui Michael Jackson, înregistrat oficial joi de un tribunal din Los Angeles, o numeşte pe cântăreaţa Diana Ross ca având custodia copiilor megastarului, în cazul morţii mamei acestuia, Katherine Jackson, căruia i-au fost încredinţaţi cei trei copii ai regelui pop, decedat la 25 iunie.

Documentul prevede că mama cântăreţului, Katherine, în prezent în vârstă de 79 de ani, are custodia copiilor lui. Dacă mama moare înaintea lui sau nu mai poate avea grijă de ei, atunci tutorele legal devine Diana Ross, diva în vârstă de 65 de ani, de care Michael Jackson era foarte legat şi care a colaborat cu artistul încă de la începutul carierei. "Dacă Katherine Jackson nu îmi supravieţuieşte sau se dovedeşte în incapacitate sau nu doreşte să păstreze această custodie, încredinţez Dianei Ross custodia copilului sau copiilor şi a bunurilor lor", se spune în testament.

Testamentul stipulează că averea lui Jackson constă aproape în întregime din "bunuri altele decât bani, active care nu sunt lichide, inclusiv drepturi de copyright care în prezent sunt administrate de Sony ATV, precum şi drepturi pentru diverse entităţi". Pachetul include drepturile de difuzare pentru melodiile Beatles.

Potrivit Daily Mail, Michael Jackson a scos-o din testament pe fosta sa soţie, Debbie Rowe, lăsându-şi în schimb întreaga avere fundaţiei Michael Jackson Family Trust. Documentul nu precizează componenţa acestui fond.

Averea regelui muzicii pop a fost estimată la circa 300 milioane de lire sterline în momentul redactării testamentului - 7 iulie 2002.

Michael Jackson a murit brust, la vârsta de 50 de ani, în 25 iunie, în urma unui stop cardiac ale cărui cauze nu au fost stabilite încă. Custodia temporară a celor trei copii ai artistului - dintre care doi o au ca mamă pe Debbie Rowe, iar cel de-al treilea are o mamă surogat necunoscută - a fost încredinţată mamei artistului, Katherine, printr-o decizie a justiţiei. Audierea în care se vor lua decizii pe termen mai lung în privinţa custodiei copiilor şi administrării bunurilor a fost stabilită pentru 6 iulie.