MENIU

Dialoguri de copii, diagnosticul psihologului dat discuţiilor din Parlament

foto: cdep.ro
Psihologii nu văd cu ochi buni bâlciul din Parlament

Cu politicienii la psihiatru... un nou film pe ecrane. E titlul unui film bine cunoscut. Realitatea TV s-a inspirat din titlu şi a chemat un psiholog să analizeze comprtamentul şi declaraţile polticienilor din ultimele zile.

Şi psihologul a rămas fără replică. N-a mai putut decât să râdă, amar, ca să nu plângă groaznic. Dacă în ultimele seri ne-am amuzat, acum parcă ar trebui să fim mai gânditori.

Cum era de aşteptat, psihologii nu văd cu ochi buni bâlciul din Parlament, şi pe lângă amuzament şi detaşare de un asemenea comportament, ei le recomandă şi ceva sfaturi politicienilor.

Cristina Popescu, specialist în a analiza discursul şi psihologia oamenilor, a vizionat cele mai acide, dure, belicoase declaraţii din ultima săptămână, de la moţiunea din Parlament, dar şi alte injurii. 

"Exact despre asta vorbeam, dacă n-ar fi atât de trist aş râde, şi din experienţa mea profesională, astfel de dialoguri se aud între copii de 3 ani, care nu ştiu să-şi gestioneze întâietatea la camion, la jucărie". Acesta a fost diagnosticul dat de psihologul Cristina Popescu.