MENIU

Diaconescu nu vrea să divulge câţi moldoveni vor primi cetăţenie română, scrie presa austriacă

Foto: NewsIn

Ministrul de Externe Cristian Diaconescu, care s-a aflat dumincă în Austria, a acordat un interviu cotidianului austriac "Der Standard", publicaţia comentând că ministrul "nu a vrut să divulge" câtor cetăţeni moldoveni le va fi acordată cetăţenia română.

"Noul ministru de Externe român, Cristian Diaconescu, găseşte că atitudinea autorităţilor moldovene (care au introdus vize pentru cetăţenii români şi l-au expulzat pe ambasador - n.r.) nu este normală, dar nu a dorit să divulge în interviu câte cetăţenii române vor fi acordate moldovenilor", comentează la începutul interviului publicaţia.

Diaconescu a declarat că România s-a confruntat "cu o atitudine curioasă din partea Chişinăului". În interviu se arată că, potrivit unor informaţii, ar exista peste 650.000 de cereri de cetăţenie română din partea moldovenilor, Diaconescu fiind întrebat câţi dintre aceşti solicitanţi vor primi cetăţenia.

"Nu ştim, dar oricum mai puţini decât în orice altă ţară europeană care are legi privind obţinerea cetăţeniei ca urmare a unor nedreptăţi istorice. Din 1991, 100.000 de persoane, nu toţi moldoveni, au devenit cetăţeni români. Dar vorbim deja prea mult despre această lege", a răspuns tranşant Cristian Diaconescu la întrebarea despre cetăţenie.