MENIU

Dezvoltatorii copiază modelul "rent and buy" din Vest

Foto: shutterstock.com

Lipsa tranzacţiilor imobiliare pe segmentul locuinţelor noi din prima parte a anului a obligat o serie de dezvoltatori să apeleze la noi soluţii pentru vânzare, preluate de la companii din vestul Europei.

Metoda care a prins contur în ultima perioadă oferă clienţilor posibilitatea închirierii locuinţei pe o perioadă de doi ani, cu posibilitatea prealabilă de achiziţie a imobilului. Soluţia a adus companiilor care au apelat la acest tip de vânzare circa 30 de noi contracte în primul trimestru al acestui an.

"De la lansarea produsului de apartamente închiriate cu drept de preempţiune la vânzare, denumit Call-buy, deci, din luna decembrie până la sfârşitul lunii martie, s-au încheiat în total 30 de astfel de contracte pentru apartamente de una, două şi trei camere", a declarat pentru Business Standard Carmen Săndulescu, CFO în cadrul Impact Developer&Contractor, una dintre primele companii care au apelat la această metodă.

În paralel, Impact încheiat în această perioadă circa 40 de contracte clasice de vânzare. Acest produs oferă clientului posibilitatea de a se muta imediat după ce plăteşte o sumă de circa 20.000 de lei drept garanţie şi achită o chirie lunară ce începe de la 1.500 de lei pentru un apartament cu o cameră.

Citeşte mai mult despre acest nou produs de pe piaţa imobiliară în Business Standard.

Mai multe articole despre:
imobiliare companii piaţă oferta produs