MENIU

Dezbaterea prezidenţiabililor de la TVR, partea a II-a, s-a anulat

<descriere>

Realitatea TV, TVR şi Antena 3 au decis să anuleze întâlnirea electorală programată pentru miercuri la ora 19.30. La dezbatere fuseseră invitaţi şapte principali candidaţi la Preşedinţia României. Primii cinci din cei şapte candidaţi au refuzat să participe la confruntare.

Staff-urile de campanie ale candidaţilor Traian Băsescu, Crin Antonescu şi Sorin Oprescu anunţaseră cu câteva ore înainte de întâlnire că refuză să participe la o dezbatere în formulă de şapte.

Astfel, la cea de-a doua dezbatere organizată la postul naţional de televiziune erau aşteptaţi să participe Mircea Geoană, candidatul PRM Corneliu Vadim Tudor şi candidatul PNG-CD George Becali.

\"Nu mergem!\" a fost reacţia consilerului preşedintelui Traian Băsescu, Sebastian Lăzăroiu în faţa comunicatului TVR care anunţa dezbaterea în formulă de şapte candidaţi: Mircea Geoană, Traian Băsescu, Crin Antonescu, Kelemen Hunor, Sorin Oprescu, Corneliu Vadim Tudor şi Gigi Becali.

Formula agreată de staff-urile de campanie ale lui Băsescu, Antonescu, Oprescu şi Kelemen fusese de cinci. Aceştia plus Mircea Geoană.


Şi consiliera lui Sorin Oprescu, Anca Alexandrescu, a anunţat că primarul general al Capitalei nu va participa la formula de şapte.

Consilierul lui Crin Antonescu, Dan Mihalache, a declarat pentru REALITATEA.NET că nici candidatul PNL nu are de gând să meargă la televiziunea publică, dacă în studio se vor afla şi Vadim Tudor şi Gigi Becali. \"E vorba de a schimba regulile în timpul jocului. Aşa a decis domnul Sassu că îi vrea pe domnii Vadim şi Becali lângă domnul Geoană. Aşa i-a dat ordin domnul Hrebenciuc\", a declarat Mihalache.

În aceste condiţii, conform unui comunicat de presă, \"Televiziunea Româna, Realitatea TV şi Antena 3 au luat act de refuzul a 4 din cei 7 candidati la funcţia de preşedinte al României de a participa la dezbaterea televizată organizată la sediul TVR de către cele trei societăţi de media. În consecinţă, considerăm că o asemenea emisie nu mai putea să-şi atingă scopul propus. Reamintim că iniţiativa celor trei televiziuni a fost lansată  ca urmare a creşterii interesului public pentru organizarea unei confruntări directe între candidati, precum şi ca urmare a cererilor repetate a candidaţilor de a participa la o astfel de confruntare. Rămânem deschişi în continuare organizării unor astfel de dezbateri publice între candidaţii la alegerile pentru Preşedinţia României şi mulţumim, totodată, invitaţilor care au confirmat participarea.

Tot miercuri, alţi patru candidaţi la preşedinţie au prezentat la o dezbatere la TVR

Remus Cernea, Ovidiu Iane, Constantin Rotaru şi Constantin Ninel Potîrcă au participat la TVR, la prima dezbatere a candidaţilor la alegerile prezidenţiale. Dezbaterea a fost moderată de jurnalişti de la trei posturi de televiziune, TVR, Realitatea TV şi Antena 3.