MENIU

Dezbatere REALITATEA.NET: Credeţi că există corupţie în fotbalul românesc?

Foto: REALITATEA.NET

Ancheta desfăşurată de DNA la sediul Federaţiei Române de Fotbal ridică semne de întrebare asupra corectitudinii din fotbalul românesc.

Ofiţeri de poliţie judiciară ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie au ridicat, luni, de la sediul Federaţiei Române de Fotbal, mai multe documente care au legătură cu un dosar instrumentat de Serviciul Teritorial Piteşti al DNA, procurorii punând chiar sigiliu pe biroul şefului arbitrilor din FRF. Se pare că meciul vizat este CS Otopeni - FC Argeş 1-2, disputat în turul campionatului, pe 12 septembrie 2008.

Nu este însă prima dată când fotbalul românesc se află sub lupa DNA. Un caz celebru este "Valiza". Pe 8 mai 2008, DNA a început urmărirea penală împotriva patronului Clubului Steaua, Gigi Becali, acuzat de dare de mită pentru că ar fi vrut să ofere bani jucătorilor de la "U" Cluj, pentru ca aceştia să câştige meciul cu CFR Cluj. Opt luni mai târziu, Gigi Becali era trimis în judecată alături de alţi cinci înculpaţi, printre care şi selecţionerul naţionalei, Victor Piţurcă.

Care este opinia dumneavoastră legată de aceste cazuri? Credeţi că există corupţie în fotbalul românesc? Există corupţie şi în alte sporturi?

Răspundeţi şi chestionarului lansat de REALITATEA.NET.