MENIU

Dezbatere REALITATEA.NET: Credeţi că demisia Guvernului Boc şi alegerile anticipate reprezintă soluţia pentru ieşirea României din criză?

Foto: realitatearomaneasca.ro
Descarcă textul integral al moţiunii de cenzură "Marea păcăleală PSD - PD-L"

Tot mai des, în România zilelor noastre, Coaliţia, în general, şi Guvernul Boc, în particular, reprezintă acel Balaur, cum l-a numit cu câteva zile în urmă Ludovic Orban, (26 aprilie – "România este condusă de nişte oameni fără cei şapte ani de acasă, oameni fără Dumnezeu, de nişte hoţi de profesie, de nişte gunoaie care ies la suprafaţă în timpul viiturilor, de două găşti. Trebuie să retezăm capul balaurului. Trebuie să-l ajutăm pe Crin Antonescu să omoare balaurul.") care este de vină pentru nemulţumirile tuturor românilor, fie că este vorba despre salarii mici, greve sau restructurări. În aceste condiţii, tot mai mulţi cer demisia preşedintelui Traian Băsescu sau măcar pe cea a Guvernului Boc.

Miercuri, la Palatul Parlamentului, pe ordinea de zi s-a aflat moţiunea de cenzură iniţiată de liberali, "Marea păcăleală PSD - PD-L".

În textul moţiunii, liberalii şi parlamentarii UDMR au criticat măsurile luate de Executiv în cele cinci luni de guvernare. Printre criticile aduse Guvernului se numără reducerea impozitului minim, odonanţa privind serviciile deconcentrate, dar şi rectificarea bugetară prin care s-au tăiat bani de la Educaţie şi de la Sănătate.

"România este în criză economică, dar actualul Guvern PSD - PD-L este un factor de agravare a crizei. Motiv pentru care, ca o primă măsură eficientă de luptă împotriva crizei economice, propunem demiterea actualului Guvern", se arată în textul moţiunii.

Miercuri după-amiază, plenul reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor a respins, prin vot, moţiunea de cenzură a PNL şi UDMR, "Marea păcăleală PSD - PD-L", îndreptată împotriva Cabinetului Boc, cu 130 "pentru" şi 272 de voturi "împotrivă".

REALITATEA.NET vă provoacă la o nouă dezbatere: credeţi că demisia Guvernului Boc şi alegerile anticipate sunt soluţia pentru ieşirea României din "criză", de orice natură ar fi aceasta ?

Mai multe articole despre:
guvern Emil Boc Ludovic Orban moţiune anticipate