MENIU

Desfiinţat în 2003, Spitalul din Uricani a fost renovat cu 800.000 de lei

Paturi de spital

Poartă numele de spital, însă este doar o clădire renovată. Spitalul din Uricani nu are paturi, nu are aparatură medicală, dar are un singur angajat: asistenta de la urgenţă. Spitalul ar trebui să ofere asistenţă pentru mai mult de 15.000 de oameni.

Spitalul din Uricani a fost închis în 2003, când a fost considerat mic şi ineficient. De atunci, oamenii trebuie să meargă la medic în localităţile învecinate.

În 2007, primăria Uricani şi Ministerul Sănătăţii au început renovarea clădirii, care a costat până acum 800.000 de lei. Spitalul nu are montată instalaţie termică, nu are niciun fel de echipament medical şi nici dotări de bază. Aici funcţionează un departament de primiri urgenţe, care aparţine de spitalul din Lupeni şi are doar o asistentă. Medicul vine doar dacă are timp.

\"În întreg compartimentul avem cinci medici care trebuie să asigure asistenţa medicală de urgenţă 24 din 24 de ore la compartimentul de bază al spitalului, şi la Uricani avem o singură tură\", a declarat Mariana Mateescu, managerul Spitalului din Lupeni.

Echiparea spitalului va costa peste un milion de euro, estimează primarul din Uricani. Şi nici aşa nu este sigur că instituţia va funcţiona.

Din banii cheltuiţi până acum cu renovarea, Ministerul Sănătăţii a plătit 550.000 de lei, restul venind de la bugetul local.