MENIU

Deputatul Cristian Rizea (PSD) susţine că Ridzi nu avea dreptul să organizeze evenimentul de la 2 mai

Foto: RTV

Deputatul Cristian Rizea a prezentat în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă a ministrului Tineretului o Hotărâre de Guvern despre care spune că ar demonstra că Ridzi nu avea suportul legal pentru a organiza Ziua Tineretului.

Rizea a invocat în cadrul lucrărilor o Hotărâre de Guvern, cu numărul 478, din 22 aprilie, prin care a fost modificată Hotărârea de înfiinţare, organizare şi funcţionarea Ministerului Tineretului şi Sportului. Prin HG 478, era introdus un alineat prin care ministerul Tineretului era abilitat să organizeze "evenimente în vederea promovării programelor de tineret", precum şi a "programelor de sport".

De asemenea, Rizea susţine că HG în cauză a intrat în vigoare abia după "Ziua Tineretului" din 2 mai, fiind publicată în Monitorul Oficial nr. 299 din 7 mai. "Nu exista bază legală pentru organizarea acestor evenimente. Hotărârea a fost adoptată în 22 aprilie, a intrat în vigoare pe 7 mai, deci după evenimentul organizat în 2 mai", a declarat Rizea în cadrul lucrărilor în Comisie.

Lucrările Comisiei de anchetă au fost întrerupte, miercuri, pentru aproximativ 30 de minute, după ce reprezentanţii PSD şi UDMR au contestat legalitatea prezenţei lui Cristian Boureanu (PDL) care, anterior, se adresase Alinei Gorghiu (PNL) cu apelativul "domnişorică".

Citeşte şi Ceartă în Parlament. Comisia de anchetă în cazul Ridzi îi audiază, astăzi, pe câţiva membri ai Ministerului Tineretului