MENIU

Deputaţii îşi fac propriul studio de televiziune la Parlament

Foto: romanianpropertyonline.com

Deputaţii strâng cureaua când vine vorba de propriul buget, dar până la un punct. Nu pot renunţa la un mai vechi proiect de-al lor: îşi fac propriul studio de televiziune la Parlament. Aşa că au pus deoparte suma necesară să-şi vadă visul cu ochii: 600.000 lei.

Iniţial, deputaţii au prevăzut în bugetul pe 2009 pentru studioul de televiziune 440 de mii de lei. Au considerat însă că suma nu acoperă decât continuarea lucrărilor deja începute. Aşa că, pe ultima sută de metri, au pulsat cu alţi 160 de mii de lei - care vor fi cheltuiţi pe dotarea tehnică.

Camera Deputaţilor a argumentat pragmatic de ce era necesară investiţia: televiziunile nu îşi vor mai improviza ministudiori pe holurile parlamentatului, chiar în calea parlamentarilor, ci vor merge într-un loc special amenajat. Ce-i drept, departe de zona aceasta a sălii de plen, mai exact, 3 nivele mai sus.

"Orice televiziune care va dori să facă dezbatere cu parlamentarii nu trebuie să amenajeze pe aici, pe la colţuri un mic studio. Se duce acolo, invită parlamentarii pe care-i doreşte. Vii, pui cabluri în priză, pui aparatele acolo, astfel încât să scoatem aceste lucruri din zona holurilor", a declarat Gheorghe Barbu, secretar general al Camerei Deputaţilor.

În primă fază, studioul nu va avea dotări pentru realizarea transmisiunilor, prin urmare nu va emite în eter sau pe cablu. Secretarul general al Camerei nu a putut, însă, preciza care este finalitatea pe termen lung a studioului.

Proiectul de buget va fi aprobat luni în şedinţa Biroului Permanent al Camerei şi apoi va fi supus la vot în plen. Suma pe care deputaţii o au la dispoziţie pentru 2009 se ridică la peste 302 milioane de lei, cu 22 la sută mai mult faţã de anul trecut.