MENIU

Deputaţii au decis înfiinţarea comisiei de anchetă în cazul Iacob-Ridzi

Ridzi: Vă rog să votaţi pentru înfiinţarea comisiei de anchetă
foto: NewsIN

Deputaţii au decis înfiinţarea comisiei de anchetă în cazul ministrului Monica Iacob-Ridzi. 220 de parlamentari au votat pentru înfiinţarea comisiei, doar unul a votat împotrivă.

Înainte de votul din plen, ministrul Monica Iacob Ridzi i-a rugat pe colegii deputaţi să voteze în favoarea înfinţării comisiei de anchetă.

"Vă rog să votaţi pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă, deoarece este pentru mine o ocazie să dovedesc că sunt nevinovată, că sumele şi contractele au fost atribuite perfect legal. În plus, îmi doresc ca toate anchetele să se finalizeze în cel mai scurt timp posibil, pentru a dovedi public că sunt nevinovată", a declarat Monica Iacob Ridzi în faţa Parlamentului.    

Marţi, deputaţii au stabilit componenţa Comisiei de anchetă în cazul Ridzi. CITEŞTE ŞTIREA

PNL a depus, vineri, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o plângere penală împotriva Monicăi Iacob-Ridzi, pentru delapidare şi abuz în serviciu contra intereselor publice în legătură cu modul cum a cheltuit 630.000 de euro cu orgainzarea "Zilei Tineretului". Liberalii au sesizat Parchetul în legătură cu ministrul Tineretului şi Sportului  "pentru comiterea faptei prevăzute şi sancţionate de articolele 215 şi 218 din Codul penal constând în aceea că în luna aprilie 2009 a organizat în calitate de reprezentant al Ministerului Tineretului şi Sportului atribuirea către SC Artisan Consulting SRL şi SC Compania de Publicitate Mark SRL a două contracte de prestări servicii în vederea organizării Zilei Tineretului din data de 2 mai 2009 şi prin aceasta a adus atingere intereselor patrimoniale ale instituţiei publice pe care o conduce".

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a declinat la DNA dosarul constituit ca urmare a plângerii formulate de PNL împotriva ministrului Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi.  Potrivit aceloraşi surse, dosarul a ajuns chiar luni la DNA, procurorii Parchetului General considerând că în dosar ar fi vorba de infracţiuni conexe celor de corupţie, acest lucru atrăgând competenţa Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Liderii PD-L au declarat că îi acordă sprijin politic Monicăi Iacob Ridzi, dar în acelaşi timp susţin anchetarea ministrului în scandalul fondurilor folosite pentru Ziua Tineretului.