MENIU

Deputaţii au aprobat formarea comisiei de anchetă în cazul ministrului Nicolae Nemirschi

Foto: wordpress.com

Camera Deputaţilor a aprobat formarea comisiei care va ancheta contractele de publicitate acordate de Ministerului Mediului, prin negociere directă, şi nu prin licitaţie publică. Propunerea a fost aprobată cu 186 de voturi "pentru" şi unul "împotrivă".

Propunerea de verificare a activităţii ministrului Mediului a venit din partea PD-L şi PNL. 

Ministerul Mediului a atribuit, prin negociere directă, un contract de publicitate, de circa 500.000 euro, firmei ARS Advertising SA, pentru promovarea Axei prioritare 3 din Programul Operaţional Sectorial Mediu. Firma mai beneficiase, în noiembrie 2008, de încă 1,1 milioane euro de la aceeaşi instituţie.

Ministrul Nicolae Nemirschi a declarat că nu îşi aminteşte de acest contract si nici dacă l-a semnat sau nu.

Nicolae Nemirschi este ministrul Mediului din decembrie 2008, fiind considerat omul de încredere al lui Radu Mazăre. Înainte de a ocupa funcţia de viceprimar al oraşului Constanţa, el a făcut parte din echipa lui Radu Mazăre după ce acesta a obţinut funcţia de primar al Constanţei şi a urcat în ierarhia administraţiei locale, plecând de pe poziţia de director executiv. Nemirschi este acţionar la două firme, Promedas si Allclass, de unde încasează dividende. 

Mai multe articole despre:
Ministerul Mediului anchetă news alert