MENIU

Departe de mondialul de fotbal, visăm la trofeul suprem în handbalul feminin

<descriere>

Campionatul Mondial de Handbal feminin începe astăzi, în China, iar naţionala României pleacă din postura de favorită la câştigarea competiţiei.

Departe de ochii presei din România, mult mai atent aţintiţi asupra Cupei Mondiale de fotbal la care tricolorii nu participă, Campionatul Mondial de Handbal feminin debutează pe 5 decembrie sub semnul speranţei pentru sportivele antrenate de Radu Voina.

Tricolorele încearcă să depăşească grupa C, în care se mai află Norvegia, Ungaria, Japonia, Tunisia şi Chile. Clasate doar pe locul 4 la ultima ediţie desfăşurată pe tărâm francez, Ramona Maier şi compania au un obiectiv clar: titlul mondial. Nu pare să fie un vis greu de realizat: România este cotată ca favorită atât de organizatorii competiţiei, cât şi de oficiali ai echipei Norvegiei, ocupanta locului 2 la precedenta ediţie.

Rusia, însă, are o altă părere: campioana mondială de acum 2 ani se abţine să numească vreo favorită. \"Nu există nicio favorită absolută. România are o echipă experimentată, dar nu joacă solid. Germania este destul de bună, dar nu favorită. Oricum, trebuie să avem grijă la Coreea de Nord şi China, chiar şi Brazilia sau Angola pot ajunge foarte departe la acest turneu final.\" anunţă Evgheni Trefilov, antrenorul handbalistelor din Rusia.

\"România este una dintre favorite, toată lumea va fi cu ochii pe noi şi acest lucru nu ne avantajează. Oricum, fetele se vor bate pentru a cîştiga toate meciurile\" i-a răspuns, înaintea plecării spre China, selecţionerul Radu Voina (foto).

Deşi nu poate participa în teren la partidele României datorită unei accidentări, Valentina Elisei este convinsă că titlul mondial se va afla, la finalul întrecerii, în avionul spre România: \"Durerea e mare, dar acum ce mai pot face? O să le susţin pe fete de la televizor. Am încredere în ele şi sper să se întoarcă acasă cu medalia de aur\", e de parere Valentina, considerată cea mai bună extremă stînga din lume.

Programul României în grupa C a Campionatului Mondial de Handbal feminin:

5 decembrie, ora 11:15 -  România-Chile
6 decembrie, ora 15:15 -  România-Japonia
7 decembrie, ora 15:15 -  România-Ungaria
9 decembrie, ora 15:15 -  România-Tunisia
10 decembrie, ora 13:15 - România-Norvegia

Mai multe articole despre:
România Campionatul Mondial handbal China Voina