MENIU

Demisie în bloc la Spitalul TBC Baia Mare, în semn de nemulţumire faţă de actualul manager

Foto: NewsIn

13 medici de la Spitalul de Pneomoftiziologie (TBC) din Baia Mare au demisionat din funcţii, în semn de nemulţumire faţă de menţinerea în funcţie a actualului manager, Gheorghe Bota.

Medicii au susţinut că actualul manager se comportă dictatorial şi că în aceste condiţii nu se poate lucra. Spitalul de Pneumoftiziologie (TBC) din Baia Mare riscă să nu-şi poată desfăşura activitatea, după ce aici au rămas doar patru medici în urma demisiei în bloc a 13 medici pneumologi, radiologi şi de laborator. Medicii au motivat că au demisionat pentru că nu îşi mai pot continua activitatea în condiţiile în care actualul manager, Gheorghe Bota, are un comportament dictatorial.

Conflictul dintre personalul medical şi actuala conducere este unul mai vechi, datând din 2005, atunci când un grup de medici a solicitat în instanţă acordarea unor drepturi salariale retroactive, pentru perioada 2002-2004 şi care au fost obţinute prin hotărâre judecătorească, atât a Tribunalului Maramureş, cât şi a Curţii de Apel Cluj. Atunci, managerul a declanşat o serie de acţiuni de intimidare, ameninţându-i pe angajaţi cu reducerea locurilor de muncă, pentru a-i determina să renunţe la orice solicitări, au precizat medicii demisionari.

"Nu a respectat hotărârile judecătoreşti definitive şi executorii privind plata drepturilor salariale în urma celor două procese din anul 2006 şi respectiv 2008. Aceasta a dus la înaintarea plângerii penale împotriva persoanei vinovate. În anul 2008 după obţinerea hotărârii instanţei, managerul a devenit şi mai agresiv, a oprit plata salariilor pentru luna septembrie pentru a obţine angajamentul medicilor să nu depună plangerea penală", se precizează în memoriul înaintat conducerii Prefecturii Maramureş de medicii demisionari.

Aceştia au precizat, însă, că nu au demisionat pentru a obţine drepturi salariale suplimentare, ci pentru ca la nivelul unităţii spitaliceşti să fie reinstaurată o atmosferă de normalitate. "Noi, medicii din Spitalul de Pneumoftiziologie, nu dorim să destabilizăm activitatea medicală din specialitatea noastră din judeţ, având interesul comun pentru  asigurarea în continuare de servicii medicale de calitate şi îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei din judeţul Maramureş. Considerăm însă că acest deziderat este posibil doar restabilind o atmosferă de normalitate propice unei activităţi profesionale la un nivel cât mai inalt, dar între echipa de medici şi managerul unităţii s-a întrerupt orice posibilitate de dialog şi reconciliere", au mai declarat medicii.
Mai multe articole despre:
spital salariu demisie manager medici