MENIU

Defecţiunea de la Otopeni, cauzată de tăierea reţelei de fibră optică care asigura check-in-ul

Foto: trancer.us/

Defecţiunea la sistemul de telecomunicaţii de la Aeroportul Otopeni a fost cauzată de tăierea reţelei de fibră optică a Orange Business Services în trei locuri, au declarat reprezentanţii operatorului de telefonie Orange.

"Defecţiunea este efectul cumulat a trei tăieri în reţeaua de fibră optică care a avut impact asupra reţelei de comunicaţii a Orange Business Services, ce deserveşte operatorul care face check-in-ul pe Aeroportul Otopeni. Între timp, a fost restabilită funcţionarea sa", au declarat reprezentanţii Orange Business Services.

Sistemul internaţional de telecomunicaţii aeronautice de pe Aeroportul Otopeni a fost blocat de la ora 15.45 până la 17.30, iar în acest timp operaţiunea de check-in s-a efectuat manual.

"A fost o problemă tehnică cu fibra optică din afara aeroportului. Cei de SITA (specialiştii în comunicaţii de transport aerian şi soluţii IT -n.r.) au remediat problema", a declarat şeful biroului de presă, Mihaela Chiril.

Activitatea aeroportului nu a fost afectată, doar companiile aeriene care fac check-in au avut de suferit, deoarece înregistrarea pasagerilor şi a bagajelor s-a făcut manual cât timp a existat defecţiunea.