MENIU

De la afine la zebre: Enciclopedia Vieţii a ajuns la 170.000 de descrieri ale speciilor de plante şi animale

Foto: freshfunnypictures.com

Enciclopedia online ce doreşte să creeze o Arcă a lui Noe digitală, în care să fie prezentate toate speciile de animale şi de plante de pe planetă, a ajuns la 170.000 de descrieri.

"Enciclopedia Vieţii", ce va costa 60 de milioane de lire sterline, vrea să prezinte în următorii zece ani 1,8 milioane de specii cunoscute, de la afine la zebre, potrivit Daily Mail.

Proiectul a fost lansat în 2007 şi speră să ajute la cercetările asupra îmbătrânirii, schimbărilor climatice şi chiar asupra împrăştierii dăunătorilor.

James Edwards, directorul executiv al Enciclopediei Vieţii, spune că toată lumea, de la elevi la oameni de ştiinţă, ar putea folosi cartea online ca ghid. Putem şi noi contribui cu o fotografie sau cu o observaţie a unui animal aflat într-o zonă în care nu exista înainte, acesta fiind de multe ori un semn al schimbărilor climatice.

Una dintre problemele cu care se confruntă Enciclopedia este că 20.000 de specii noi sunt descrise în fiecare an, iar la nivel mondial se pare că numărul total al speciilor ajunge la 100 de milioane.

Pentru mai multe informaţii despre Enciclopedia Vieţii, vizitaţi site-ul oficial.